2016 m. gruodžio 11 d., sekmadienis

Stalo žaidimų Kalėdos: akimirkos iš "Rikio GeeXmas"



Atostogas pradėjau ir užbaigiu su mėgstamiausiais dalykais - stalo žaidimais. Šeštadienį apsilankiau hobio centro "Rikis" organizuotoje Kalėdinėje šventėje "GeeXmas", kur praleidau šaunų pusdienį.
Smagu matyti, kad į panašius renginius susirenka vis daugiau žmonių. Panašu, kad stalo žaidimų hobis Lietuvoje laikosi puikiai.


Pačioje šventėje vyko daug visko: demonstracinės žaidimų partijos ir turnyrai, įvairios akcijos - čia dalyvavo netgi Kalėdų senis, tik jo, deja, nespėjau nufotografuoti, nes kaip mat pasinėriau į visokius reikalus :)

Pavyzdžiui, vakarėlių žaidimo "Codenames: Pictures" turnyrą. Smagus, greitas ir nesudėtingas komandinis stalo žaidimas, verčiantis ir pajudinti smegenis, ir bendrauti. Tokius labai mėgstu, matyt, šį pavadinimą reikės įtraukti į kalėdinių norų sąrašą :)

Finalinis "Codenames" turnyro žaidimas, kur, po atkaklios
kovos, mano komanda užėmė antrą vietą. Valio mums!
Be abejo, akį traukė ir miniatiūrų stalai. Bičiuliai iš "Right Arm Labs" vėl pranoko patys save su puikiai pagamintu stalu. Nors šis kūrinys labiau atitinka "Warhammer 40 000" visatos dvasią ir estetiką, neabejoju, kad ant jo smagu bus sužaisti ir "Infinity" partiją. Apie kautynes tokiose uždarose patalpose (ir ant tokio stalo) svajoju seniai.



Įspūdingai atrodė ir fantasy stalas. Pagrindiniai kompanijos "Games Workshop" žaidimai man vis dar nepatinka, tačiau jų gaminamos miniatiūros, reikia pripažinti, labai įspūdingos.



Kol vieni dalyviai aiškinosi santykius prie "Stae Wars: Destiny" žaidimo...


...kiti pažindinosi su naujuoju klasikinio fantasy futbolo žaidimo "Blood Bowl" leidimu. 

Naujieji "Blood Bowl" modeliai atrodo puikiai net ir nedažyti.
Ta proga "Rikio" klubas kaip tik ketina pradėti "Blood Bowl" lygą. Dar nesu tikras, ar prisijungsiu prie jos - mano patirtis su lygomis ir kampanijomis yra ne pati geriausia, vos porą jų kažkada pavyko užbaigti iki galo. Bet vien dėl naujųjų miniatiūrų svarstau truputį užsimerkti prieš nuostatas "Games Workshop" atžvilgiu ir vieną kitą futbolo partiją sužaisti. Juolab, kad nostalgijos šiam žaidimui taip pat jaučiu nemažai. Matysim.

Tuo tarpu mano didžioji dienos dalis prabėgo prie stalo žaidimo "Orleans" lentos. Šiuo darbininkų dėliojimo "euro" kategorijos žaidimu buvau senokai susidomėjęs ir kai pasitaikė proga jį išbandyti, pernelyg nedvejojau.

Varžovai planuoja veiksmus. O planuoti šiame žaidime reikia labai daug
"Orleans" paliko neblogą įspūdį. Tai gana gilus, nors ir ne pernelyg sudėtingas, gražiai apipavidalintas stalo žaidimas, kaip ir kiti "eurogames" priverčiantis gerokai pasukti smegenėles. "Kaip ir kiti", sakyčiau, yra vienintelė jo bėda. Tiesiog panašių stalo žaidimų yra sukurta tiek, kad "Orleans" tampa viso labo vienu iš jų. Bet jei pasitaikys proga prisėsti prie jo dar sykį, tikrai neatsisakysiu - bent jau dėl mano itin mėgstamos Viduramžių temos :)

Taigi šeštadienis prabėgo puikiai. Buvau pasiilgęs tokių renginių, tad panašiuose stengsiuosi sudalyvauti ir ateityje.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą