2015 m. gegužės 1 d., penktadienis

Konvento "Salute 2015" atgarsiai

Praėjusį šeštadienį Londone vyko didžiausias Jungtinėje Karalystėje kariniams miniatiūrų žaidimams skirtas konventas "Salute 2015". Ne, aš ten nenuvykau :) Bet bičiuliai Kostas ir Gediminas iš "DeepCutStudio" apsilankė konvente ir mielai sutiko pasidalinti nuotraukomis ir įspūdžiais. Trumpai tariant  - tai renginys, kurį turėtų aplankyti bet kuris wargeimeris.



Pirmoji mintis, kilusi klausantis kolegų įspūdžių - karinių miniatiūrų žaidimų hobis yra gyvas, sveikas, klestintis ir augantis. Jeigu Lietuvoje į šio hobio entuziastus žiūrima kaip į nykstamai mažą nepavojingų keistuolių grupelę, tai, ko gero, panašiai jie vertinami ir anapus Lamanšo - tik kad tų keistuolių čia tūkstančiai. Gedimino skaičiavimu, konferencijų ir parodų centre, kur vyko renginys, buvo daugiau kaip 4000 lankytojų. Nenustebau sužinojęs, kad absoliuti dauguma jų - vyrai.


Konvente stendus buvo įsirengusi begalė įvairiausio plauko gamintojų ir žaidimų kūrėjų: nuo dekoracijų iki modelių įvairiausioms žaidimų skalėms. Bičiuliai sakė pasigedę kai kurių kompanijų , tokių kaip "Games Workshop", "Wyrd Games" (žaidimas "Malifaux") ar "Corvus Belli" ("Infinity") dalyvavimo. Tačiau jų modeliai ir žaidimai konvente buvo pristatomi, o ir viso kito pakako.


Konvento mugėje ypač daug buvo prekiaujama dekoracijomis miniatiūrų žaidimų stalams. Daugiausiai - iš presuoto kartono plokščių lazeriu išpjautais statiniais.



Bet ne tik jais. Prekyba vyko visu karštumu. Kaip išsireiškė Kostas, žmonės čia pirko viską ir graibstė žaislus kaip karštas bandeles. Pasak Gedimino, kai kurie prekybininkai ėmė pakuoti stendą praėjus vos porai valandų - tiesiog, nebeliko ką pardavinėti.




Na, bet svarbiausia konvento dalis, suprantama, ne supermarketas, o patys žaidimai ir modeliai. Kai kurie "Salute" pademonstruoti kūriniai - išties įspūdingi. Pvz., šis laivo modelis, kurį galima išardyti į atskiras sekcijas - jame įrengtos kajutės, kitas interjeras ir galima žaisti laivo šturmo scenarijų su 28mm skalės miniatiūromis.


Аrba kaip jums toks laivas?

Šią nuotrauką nugvelbiau iš Orbital Bombardment blogo,
 kur rasite dar daugiau įspūdingų vaizdų


Na, ir stalai, modeliai bei dekoracijos, kurios iš tiesų gniaužia kvapą...






"Drop Zone Commander" - ant šio 10mm skalės futuristinio karinio žaidimo jau kurį laiką esu pakabinęs akį. Net ne tiek dėl paties žaidimo, nors jame esama įdomių mechanikos sprendimų - pvz., žaidimo epicentras, desantiniai laivai, išmetantys karius ir kovinę techniką bet kur ant stalo. Visų pirma - dėl modelių:






Na, o kad jau užsiminėme modelius... akivaizdu, kad konvente pastarųjų netrūko.




Ir šiek tiek gražiai nudažytų "Infinity" miniatiūrų!

Pačių įvairiausių skalių... net nežinočiau, nuo ko pradėti dažyti
šituos mažylius


Be jokios abejonės, konvento metu vyko demonstracinės žaidimų partijos (tik bičiuliai skundėsi, kad iki jų buvo nelengva prasimušti. Kažkodėl nenustebau), dirbtuvės. Kam modeliuoti ir dažyti namuose, kai gali tai daryti bendrabepročių minioje?





"Aliens VS Predator" - šitą kūrinį taip pat būtų labai įdomu
išbandyti


Kad ir kokios įspūdingos būtų konvento nuotraukos, ne vaizdeliuose esmė. Kostas pasakoja: "Kai septintą ryto pro viešbučio langą pasižiūri į numerį gretimame fligelyje, ir pamatai ten lempą įsijungusį,  miniatiūrą dažantį viešbučio svečią, supranti, kad atvažiavai į teisingą vietą".

Akivaizdu, kad kitąmet iki Londono reikės palėkti ir man.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą