2014 m. vasario 17 d., pirmadienis

„Star Wars: X-Wing“ mūšio apžvalga



Praėjusią savaitę radome laiko dar vienai sparčiai populiarėjančio kosminių kautynių miniatiūrų žaidimo „Star Wars: X-Wing“ partijai. Foto reportažas iš fronto linijos... tik kažin, ar tokios būna kosmose?... nesvarbu, žemiau.

Flotilės rikiuojasi mūšiui. Imperijos pažiba - Dartas Veideris, - ruošiasi
atakai iš flango.
Šįsyk pasidaviau tamsiajai pusei ir koviausi už Imperiją. Mano eskadros priešakyje ‒ pats Dartas Veideris naikintuve „TIE Advanced“ bei trys įprasti, iš filmo puikiai pažįstami erdvėlaiviai „TIE Fighters“, kurių pilotų šaukiniai - Howlrunner, Mauler Mithell ir Night Beast. Priešingoje pusėje – trys sukilėlių laivai: taip pat iš filmo visiems gerai žinomas „X-Wing“ naikintuvas, kartu su „Y-Wing“ tipo erdvėlaiviu lydintys sunkiai ginkluotą „B-Wing“. Tiesa, kokie sukilėlių asai juos pilotavo, Imperijos pajėgos nutarė net nesidomėti  - juk su mumis Dartas Veideris. Kad ir kas kautųsi priešingoje pusėje, jie šiaip ar taip jau pasmerkti.

Imperijos eskadra. Kortelėse - informacija apie pilotus,
erdvėlaivius, jų ginkluotę ir savybes.
Eskadros išsirikiavo viena priešais kitą abipus asteroidų ruožo. Ko gero, juose buvo rasta vertingų išteklių, nuo kurių reikėjo nuvyti sukilėlius. Bet tas, tiesą sakant, Imperijos lakūnams taip pat nebuvo labai svarbu. Prioritetas aiškus – nė vieno gyvo sukilėlio.

Pirmieji manevrai labai paprasti – pirmyn, taikinių link. Tačiau vėliau Imperijos pusėje kilo šiokia tokia sumaištis. Pasirodo, manevruoti tarp asteroidų ir priešininkų laivų nėra taip paprasta. Susigrūdę Imperijos erdvėlaiviai ėmė trukdyti vieni kitiems, o sumaniai landžiojantys sukilėlių naikintuvai kliudė gerai į juos nusitaikyti.

Keli manevrai ir užverda mūšis tarp asteroidų.
Nepaisant to, pirmoji netektis – sukilėlių pusėje. „X-Wing“ skydai neatlaikė intensyvaus Imperijos apšaudymo (t.y. gana gerai kritusių kauliukų), ir naikintuvas subyrėjo į šipulius.

Ponas Veideris skelbia verdiktą: asteroidai nuo mūsų pabūklų
sukilėlių nepaslėps!
Gana greitai sukilėliai atsilygino tuo pačiu – sprogo Imperijos „Night Beast“ naikintuvas. Darto Veiderio vadovaujamoje eskadroje į tai niekaip nesureaguota – filme šie naikintuvai buvo naikinami ištisomis eskadromis, o čia – vienas laiviūkštis. Pamanykite...

"Аš pamuštas!", - šaukia Imperijos pilotas.
Į ką Veideris atsako: "Na, aš nesu tavo tėvas..."
Tačiau netrukus ėmė kibirkščiuoti ir daugiau Imperijos laivų. Ypač daug nemalonumų sudarė joniniu pabūklu ginkluotas naikintuvas „Y-Wing“. Vienas taiklus jo šūvis priešininko laivą kuriam laikui išveda iš rikiuotės ir palieka bejėgį dreifuoti kosminėje erdvėje. Kas šiek tiek nervina.

Naikintuvo "Y-Wing" (antrame plane) joninė patranka Imperijos asus
ne kartą privertė spausti klavišą "Restart"
Laimei, tamsioji pusė vis dar turi kiekybinę persvarą. Be to, imperiškieji „TIE“ naikintuvai pasižymi ypatingu manevringumu. Net ir intensyviai apšaudomi priešininko, jie sugeba išvengti salvių ir paruošti savo pabūklus kitam antpuoliui.

Dar keli manevrai (ir nepriekaištingai krentantys kauliukai – matyti, tamsioji jėgos pusė tądien buvo... mano pusėje!), ir likę du sukilėlių laivai per tą patį ėjimą pavirsta nuolaužų krūva. „Misija įvykdyta“ – konstatuoja Imperijos būrio vadas. Bet būti tamsiosios pusės atstovais turi ir savo... tamsiąją pusę – Imperija pergalių nešvenčia, nes nieko kito, tik pergalių, iš jos pilotų ir nesitikima.

Imperijos naikintuvai per vieną ėjimą nušluoja abu likusius
sukilėlių erdvėlaivius
Laimė, tai netaikoma žaidėjams.

Kelios pastabos: žaidimas ir vėl sužavėjo savo paprastumu, o tuo pačiu – taktine gelme. Čia daug sprendimų tenka priimti per trumpą laiką, nuspėti priešininko veiksmus, vertinti mūšio lauką ir tinkamai planuoti manevrus. Pvz., pernelyg drąsiai skraidęs Dartas Veideris susidūrė su asteroidu, tik, mano džiaugsmui, rimtesnių pasekmių dėl šio kontakto pavyko išvengti. Įdomus ir sklandus pačios flotilės sudarymo procesas – skirtingai nei daugelyje kitų miniatiūrų žaidimų, čia nėra kartais bauginančių lentelių su padalinių charakteristikomis, viskas aiškiai ir paprastai išdėstyta specialiose kortelėse. Belieka pasirinkti, kas reikalinga, ir pirmyn – į mūšio lauką. T.y. erdvę.


Mano nuomone, „Star Wars: X-Wing“ puikiai tinka pirmajai pažinčiai su miniatiūrų žaidimais. Matyt, nebus nieko nuostabaus, jei ir mano paties kolekcijoje ilgainiui išsirikiuos viena-kita „Žvaigždžių karų“ flotilė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą