2015 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Pasihobinėjimas Barselonoje

Praėjusios savaitės pabaigoje su kolegomis viešėjome viename gražiausių Ispanijos miestų. Nors keliaujant man paprastai visuomet įdomiau kitų šalių gamta ir kraštovaizdis, o ne miestai, Barselona pasirodė esanti išimtis. Tai tikrai nepaprasto grožio, savitas ir svetingas didmiestis, į kurį norėsiu sugrįžti dar ne kartą. Bet kelionės į Barseloną laukiau ne tik dėl progos apžiūrėti Sagrada Familia katedrą ar kitas įžymybes - žinojau, kad mieste yra bent keli hobby shopai, iš kurių bent viename reikėtų apsilankyti.

Besvarstydamas ir benaršydamas adresų bei maršrutų mobiliajame internete, sulaukiau džiugaus kolegos skambučio: "Baly, mes tai radome!" Taigi neilgai trukus jau stovėjau prie viename iš centrinėje miesto dalyje įsikūrusio hobio centro ir parduotuvės.


Sakyčiau, tokią įstaigą turėti savo mieste - kiekvieno wargeimerio svajonė. Įstaigą sudaro dvi didelės erdvės - parduotuvė, o už jos - antra, dar didesnė patalpa kurioje stovi stalai karo žaidimams. Darbuotojai noriai viską aprodė ir atsakė į dominusius klausimus.


Truputis asortimento: taip atrodo vienas iš "Infinity" stendų...
...o taip - "Warmachine"
Pasak jų, vietos žaidėjų bendruomenė gana didelė - to ir galima tikėtis 1,7 mln. gyventojų turinčiame mieste, tačiau kiek apytikriai, kolegos nesiėmė spekuliuoti. Tačiau, kalbėdami apie aktyvius žaidėjus darbuotojai paminėjo, kad, pavyzdžiui, į pastarąjį "Warhammer" (jei gerai supratau, fantasy) turnyrą buvo susirinkę apie 200 dalyvių, o Barselonoje vykusiame nacionaliniame "Infinity" turnyre dalyvavo apie 60 žaidėjų. Tai šiek tiek nustebino, ypač prisiminus, kad Lietuvoje pastarajame "Infinity" turnyre dalyvavo 10 žaidėjų (nors gyventojų skaičiumi Ispanija mus lenkia 15 kartų).

WH40 dalykai ir porolono formos modelių transportavimui.
Jas pamatęs pasigailėjau nesivežęs lagamino į kelionę...
Į klausimą, kaip sekasi pačiai parduotuvei, darbuotojai atsakė entuziastingai linksėdami ir šypsodamiesi: "business is good!" Aišku, geras darbuotojas kitaip ir negali kalbėti, bet likau įtikintas, mat pirmąsyk, apsilankius eilinę dieną tokioje parduotuvėje, man teko stovėti eilėje (!), kad šį bei tą įsigyčiau.

Įdomu buvo ir tai, kad absoliučiai didžiausią  parduotuvės asortimento dalį sudaro miniatiūros ir su jomis susijusios prekės (taisyklių knygos, dažai, modeliavimo ir gabenimo priemonės). Dar šiek tiek stalo žaidimų. Nemačiau čia komiksų ar jų mėgėjams skirtų prekių, kolekcinių kortų ir kitų dalykų, padedančių ne vienai hobio parduotuvei išsilaikyti. Pasijutau atėjęs grynai į miniatiūrų žaidimams skirtą centrą.

"Malifaux" asortimentas. Tiesą sakant, iš mane dominančių
gamintojų, pasigedau tik "Spartan Games" produkcijos.
Gerai, komiksinių dalykų šiek tiek buvo... bet irgi susijusių
su wargeimingu.

Keletas visai neblogai padažytų miniatiūrų
Sako, kad "Bolt Action" čia labai populiarus
Kalbant apie pačius žaidimus, šeimininkai porino, kad populiariausia sistema jų hobio centre - "Warhammer 40000". Trečioje vietoje - "Infinity". Antroje, kas gerokai nustebino, - II pasaulinio karo miniatiūrų žaidimas "Bolt Action". Iš to nedarau jokių išvadų, tam reikėtų platesnių ir išsamesnių pokalbių su kitais hobio šalininkais Ipanijoje.

Žaidimų erdvė. Tiksliau, dalis jos.
Netgi taip...





"Star Wars Armada" demonstracinė partija.

Taigi, bendras įspūdis - toks, kokio ir galima tikėtis. Puiku. Pasijutau įkvėptas.

Bet, kad ir kaip mėgčiau Barseloną, mane šimtą kartų labiau domina kitas klausimas - ar gali kažkas panašaus (gal tik mažesniu masteliu) gyvuoti ir sėkmingai veikti Lietuvoje? Ką manote?





2 komentarai:

  1. Nu neslėpsiu, pavydas tikrai bambą graužią :) Manau, mūsų community niekada nebus net pusė to, ką turi jie, bet galima pasistengt bent terraino įdomesnio pagamint, nes stalai tai tiesiog springsta visai kokybišku landšaftu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėl terraino visiškai sutinku. O "niekada" ar "neįmanoma", sakyčiau, yra nevartotini žodžiai. Mes juk svajotojai ir fantastai ;)

    AtsakytiPanaikinti