2014 m. rugsėjo 21 d., sekmadienis

Modeliavimas – išpakuojame ir surenkame „Infinity“ nomadų armijos startinį rinkinį



Ruošdamasis artėjančiam karinio miniatiūrų žaidimo „Infinity“ turnyrui (numatytam ateinantį šeštadienį), nutariau šiek tiek išplėsti vieną iš dviejų mano kolekcionuojamų žaidimo armijų – nomadus. Ir štai ant mano stalo startinė sektorinės nomadų kariuomenės „Corregidor Jurisdictional Command“ pakuotė. Atidarykime ir pasižiūrėkime, kas viduje.

Infinity“ žaidžiu ir šio žaidimo modelius kolekcionuoju nuo 2009 m. ir turiu pastebėti, kad per tuos metus buvo vienas malonumas stebėti žaidimo gamintojos, ispanų kompanijos „Corvus Belli“ pažangą miniatiūrų pagaminimo kokybės prasme. Daugelį senesnių žaidimo modelių būdavo nemenkas vargas surinkti net ir labiau patyrusiam modeliuotojui: daugybė smulkių detali ir maži sukibimo plotai reiškia ne tik papildomus iššūkius suklijuojant miniatiūrą, bet ir surinktas modelis būna gana trapus, jį gabenant detalės neretai nulūžta. Kita vertus, neretai užkliūdavo ir modelio išliejimo kokybė: daugelį miniatiūrų tekdavo gerokai apdirbti dilde šalinant liejimo siūles, o daug darbo dilde dažnai reiškia ir papildomą riziką sugadinti miniatiūrą.

Bet apie tai rašau būtuoju laiku, nes pastaraisiais metais miniatiūrų kokybė pastebimai pagerėjo. Ne išimtis ir ši startinė pakuotė. Surinkti dėžutėje buvusias miniatiūras užtrukau gerą valandą, įskaitant liejimo atliekų nukarpymą ir šlifavimą (kurio buvo labai mažai).

Kaip ir kitose „Infinity“ startinėse pakuotėse, pastarojoje taip pat randame šešis karių modelius. „Infinity“ yra nedidelio masto susirėmimus imituojantis žaidimas, todėl tiek figūrėlių visai užtenka žaidimui pradėti. Vėliau pasirinktą armiją galima plėsti, papildant naujais daliniais.

Modeliai tvarkingai supakuoti, kiekvienas turi pretenzijos kodą - jei kartais
trūktų kokios detalės...
Taigi dėžutėje – trys „Wildcat“ tipo kariai, universalūs ir gana stiprūs nomadų pėstininkai, galintys tiek kautis, tiek atlikti labiau specializuotas funkcijas (pvz., būti inžinieriai ar hakeriai).


Surenkame pirmąjį "wildcatą" - kaip ir daugumą kitų modelių pakuotėje,
 jį sudaro viso labo trys detalės. Easy :)

Antroji "wildcatė" 


Pakuotėje taip pat yra desantininkė „Hellcat“. Įtariu, kad gyvendami milžiniškuose kosminiuose laivuose, kuriuose, ko gero, knibžda parazitų, nomadai ėmė jausti silpnybę katėms, ką atspindi daugelio jų dalinių pavadinimai.

Desantininkė "Hellcat" - daugiausiai detalių, vienas sudėtingiau
surenkamų modelių pakuotėje.
Su šia miniatiūra teko daugiausiai padirbėti – įvertinęs rankoms prie korpuso priklijuoti paliktą plotą, nutariau apsidrausti ir šautuvą laikančią ranką bei sulenktą koją sutvirtinti papildomai, įgręžęs po skylutę tvirtinamose dalyse ir sujungdamas abi dalis papildomu strypeliu. Kai kurie modeliuotojai tokiu būdu tvirtina kiekvieną detalę, aš paprastai stengiuosi „neužsižaisti“ ir gręžioti tik detales, kurioms akivaizdžiai kyla didžiausia grėsmė nulūžti transportuojant.

Įgręžtas strypelis, ant kurio tvirtinsime ginklo ranką. Tokiu pat būdu
sutvirtinau ir sulenktą koją.
Pakuotoje taip pat randame alguacilų (elementariausi „Corregidor“ sektorinės armijos pėstininkai) hakerę. Surinkta per 5 minutes :)

Su šia figūrėle buvo mažiausiai vargo
Rinkinyje taip pat yra Intruderis“ – maskavimosi, kovos su infiltruotais priešininkais specialistas ir šiaip vienas galingesnių vidutiniųjų pėstininkų visame žaidime.

"Šeimos nuotrauka". Centre - "Intruder". Konkretus bičas, o naujieji šių dalinių
modeliai atrodo labai gerai. Beliko viską nudažyti...
Vertinant taškais, startinėje pakuotėje esančių modelių taškų suma sudarytų 139, kas yra visiškai pakankama pirmosioms, pažintinėms kovoms. Vėliau armiją galima nesunkiai išplėsti iki 300 taškų – būtent tokio dydžio armijų kovos daugiausiai ir žaidžiamos.


Bendras įspūdis – aukšta pagaminimo kokybė, gana greitas ir patogus modelių surinkimas, nė su viena figūrėle nebuvau „įstrigęs“. Žaidimo prasme: gana geras, subalansuotas ir logiškas dalinių startinėms kovoms parinkimas. Tad jei žaidžiate ar galvojate pradėti žaisti už nomadus, šį startinį rinkinį drąsiai galiu rekomenduoti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą