2014 m. sausio 26 d., sekmadienis

Fotoreportažas. „Star Wars: X-Wing“ turnyras Vilniuje

Vilniaus stalo žaidimų hobio centras „Rikis“ šeštadienį buvo virtęs tarpžvaigždiniu poligonu: čia vyko kosminių kautynių miniatiūrų žaidimo „StarWars: X-Wing“ turnyras. Šis palyginti neseniai, tik 2012 m., pasirodęs JAV kompanijos „Fantasy Flight Games“ žaidimas žaibiškai populiarėja visame pasaulyje. Taip pat ir Lietuvoje – su žaidimu susipažinome vospraėjusį rugsėjį, o dabar jo turnyruose matome daugiau nei dešimt dalyvių. Šįsyk čia jėgas išbandė vienuolika žaidėjų – kaip palyginti naujam žaidimui Lietuvoje, tai tikrai nemažai.

Apie priežastis, lemiančias „Star Wars: X-Wing“ žaidimo populiarumą, galima prirašyti puslapius. Tai ir aukšta pagaminimo kokybė (iš „Fantasy FlightGames“ nieko kito ir nesitikima), paprastos ir aiškios taisyklės, telpančios nedidelėje knygelėje (daugelio miniatiūrų žaidimų taisyklės užima dešimtis ar šimtus puslapių), sklandus ir dinamiškas žaidimo stilius (žaidimo partija trunka apie pusvalandį – pusantros valandos, nelygu mūšio dydis), o tuo pačiu – patogumas. Šio žaidimo modeliai parduodami surinkti ir jau nudažyti, tad juos tereikia išimti iš dėžutės ir jau galima leistis į kovą.

Be abejo, ne paskutinės svarbos ir žaidimo tema – legendiniai „Žvaigždžių karai“. Turbūt nerasime tikro fantasto, kuris vaikystėje žiūrėdamas šį filmą nebūtų svajojęs pasėdėti už kosminio naikintuvo „X-Wing“ šturvalo. Taigi pats savim stebiuosi, kad iki šiol nepradėjau kolekcionuoti miniatiūrinių sukilėlių ir Imperijos flotilių, ir šįsyk turnyre dalyvavau tik kaip žiūrovas.


Galbūt taip tik geriau – turėjau daugiau laiko fotografuoti, tad daugiau nelaužydamas klaviatūros, dalinuosi turnyro akimirkomis.

Turnyre vyravo susikaupimas.
Skleidžiamų "pew-pew-pew" garsų negirdėjau



Preciziškumas kosmose - gyvybiškai svarbus
Turnyre dalyvavo net keli "Tūkstantmečio sakalai"...

...kartais jiems tekdavo kovoti vieniems su kitais.


Žvaigždėti žaidimo kilimėliai padėjo dar labiau sustiprinti įspūdį

Nuo mažyčių "A-Wing" iki šatlų - turnyre kovosi įvairiausių dydžių ir formų laivai 


Svarbus metimas!..









Dalis sukilėlių persimetė į tamsiąją pusę.
Kurie - paaiškės po šio mūšio
Į pagalbą Imperijai - premijų medžiotojai ir jų grėsmingi laivai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą