2013 m. rugsėjo 1 d., sekmadienis

Kolekcijos papildymas: "7 Wonders" ir "Jerusalem"

Šį savaitgalį "Hobbyshop" vyko nuostabi akcija - perkant vieną žaidimą, antras - už pusę kainos. Žinoma, tokių akcijų nevalia praleisti, taigi mūsų kolekcija pasipildė dviem žaidimais - gausybę apdovanojimų pelniusiu "7 Wonders" ir ne tokiu tituluotu, bet irgi (neabejoju) geru "Jerusalem". Atidarykime dėžes ir žvilgtelėkime, kas viduje.



Abu žaidimai susiję su istorija. Abiejų "BoardGameGeek" portalo reitingai gana aukšti - "7 Wonders" net 7,8 balo, o "Jerusalem" - 6,9.

Tiesą sakant, pastarąjį įsigijau visiškai nieko apie jį nežinodamas, bet mane "papirko" tema - žaidimo veiksmas vyksta XII a. Jeruzalėje. Ir... čia yra tamplierių! Riebus pliusas iš karto, imam! (tie, kas mane pažįstate, puikiai suprantate, kodėl man tai svarbus privalumas. Tiems, kas nepažįstate, kada nors būtinai papasakosiu ir apie kitus savo hobius :) )



Taigi išpakavimą ir pradėjau nuo "Jerusalem". Viduje randame įspūdingą krūvelę medinių kubelių ir kitokių žymeklių, taisyklių knygą (anglų kalba), lentą, kortas, kitus reikmenis - viskas atrodo gana aukštos kokybės.


Nenuvylė ir "7 Wonders" dėžės turinys - kortos, kortos ir dar šiek tiek kortų (puikios kokybės, gražiai iliustruotos), žymekliai ir septynis pasaulio stebuklus vaizduojančios lentos.


Pastarojo leidėjai, belgų kompanija "Repos Production" yra išleidę ir kitą man labai patikusį žaidimą - kooperacinį "Ghost Stories", kurį, atėjus laikui, taip pat apžvelgsime "Kauliukų" tinklaraštyje. Taigi neabejoju, kad "7 Wonders" taip pat paliks pačius geriausius įspūdžius.

Tuo tarpu - metas kibti į taisykles ir planuoti bandomąsias partijas. O tada - laukite žaidimų apžvalgų šiame tinklaraštyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą