2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Apie ką čia?

Seniai brandinau mintį sukurti tinklaraštuką apie vieną smagiausių mano hobių: stalo žaidimus. Ką gi, metas  šią mintį realizuoti - sveiki atvykę į tinklaraštį "Kauliukai"! 

Čia skelbsiu žaidimų apžvalgas ir kitus su šiuo hobiu susijusius (o kartais - nelabai) dalykus. Domiuosi ne tik stalo, bet ir miniatiūrų žaidimais, taigi kartkartėmis įkišiu trigrašį ir apie tai.

Keli žodžiai apie žaidimų vertinimo sistemą: balus žaidimams skirstau pagal kategorijas, kurias vadinu "5 S":

  • Strategija - poreikis iš anksto planuoti, mąstyti ir numatyti ėjimus. Kuo daugiau balų, tuo daugiau žaidime tenka sukti galvą.
  • Sėkmė - atsitiktinumo (kauliukų metimų, kortų ir pan.) įtaka žaidimo rezultatui. Kuo daugiau balų, tuo daugiau žaidime lemia sėkmė.
  • Socialumas - poreikis bendrauti su kitais žaidėjais. Kuo daugiau balų, tuo didesnė sąveika tarp žaidėjų ir tuo daugiau plepėjimo.
  • Sudėtingumas - taisyklės, jų apimtis ir gylis. Kuo daugiau balų, tuo, greičiausiai, storesnė žaidimo taisyklių instrukcija.
  • Smagumas - bendras žaidimo įspūdis ir noras žaisti darsyk. Kuo daugiau balų, tuo smagiau!
Vertinimai, žinoma, subjektyvūs ir asmeniniai. Bet aš niekada ir nepretendavau į visišką objektyvumą.

Tikiuosi, Jums bus taip pat smagu, kaip ir man. Komentarai, pastabos, blevyzgos - velkam, kviečiu dalintis mintimis.

B.

1 komentaras:

  1. Gal turite ir žaidėte žaidimą Pirate's Cove? Įdomu būtų sužinoti stalo žaidimų žinovo nuomonę. Pirkta iš Hobbyshop, lietuviškų taisyklių nėra. vis pritrūksta kantrybės išsiaiškinti taisykles.

    AtsakytiPanaikinti