2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Akimirkos iš „Warmachine / Hordes" turnyro



Savaitgalį stalo žaidimų ir hobio centre "Rikis" vyko miniatiūrų žaidimo "Warmachine / Hordes" turnyras. Galingi magai, valdantys milžiniškus garinius konstruktus ir klaikius monstrus, puikios miniatiūros, įtemptas veiksmas - visai suprantu, kodėl "Warmachine / Hordes" šiuo metu yra vienas populiariausių tokio pobūdžio žaidimų pasaulyje. Populiarus jis ir Lietuvoje.





Prabėgomis užsukęs spragtelėjau kelias nuotraukas. Renginys pasirodė šaunus - dešimt dalyvių Lietuvos mastais tai jau daug. Nors pats "Warmachine / Hordes" nežaidžiu, manau, kad jei svarstyčiau pradėti dar vieno žaidimo miniatiūrų kolekciją, ko gero, rinkčiausi būtent šį žaidimą - pirmiausiai dėl jo vizualumo.

Trolių būrys ruošiasi parodyti priešininkams, iš kur kojos dygsta
Buvo smagu matyti nemažai iš tiesų puikiai nudažytų modelių
Kitas svarbus elementas renkantis žaidimą - tai bendruomenė. Kuo daugiau įvairias armijas kolekcionuojančių varžovų, tuo smagiau.




Pirmosios mano pažintys su "Warmachine / Hordes" vyko prieš kelerius metus. Tiesa, anuomet žaidimas neprilipo. Lyginant su mano mėgstamais skirmish tipo, nedidelių mūšių žaidimais, tokiais kaip "Infinity" ar "Malifaux", čia šiek tiek erzina didesnių mūšių žaidimams būdinga "I GO - YOU GO" sistema. Vienas žaidėjas atlieka savo ėjimą aktyvuodamas visus turimus modelius, tada tą patį daro kitas. Taigi, kol varžovas talžo tavo dalinius, daugeliu atveju gali tai tik bejėgiškai stebėti.
Bet matant augantį  "Warmachine / Hordes" populiarumą nepanašu, kad mano nuomonė sutampa su daugumos :)





Ką gi, jaučiu, kad reikės suteikti "Warmachine / Hordes" dar vieną šansą. Dabar tik kurią armiją pasirinkti...



2 komentarai:

  1. Na labai laukiam prisijungiant, o armija rinktis geriausia pagal savo zaidimo stiliu ir pagal tai kas grazu, o graziu miniatiuru tikrai netruksta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laisvalaikiu tyrinėju Battle College http://battlecollege.wikispaces.com/ ir svarstau :) Taip, modeliai tikrai įspūdingi.

      Panaikinti