2014 m. spalio 5 d., sekmadienis

Gimtadieninis kolekcijos papildymas

Geras dalykas tie gimtadieniai, kai pagalvoji J

Pastarasis taip pat nebuvo išimtis – jo proga mano stalo žaidimų kolekcija papilnėjo net keliais naujais pavadinimais. Išpakuojame dėžes ir žiūrime, kas viduje.




Pirmasis ir pats didžiausias atnaujinimas – 2-6 žaidėjams skirtas strateginis kosminių imperijų stalo žaidimas „Eclipse“. Pernai buvo pasitaikiusi galimybė jį išbandyti, ir žaidimas paliko kuo puikiausią įspūdį. O dabar jis užims garbingą vietą lentynoje ir, tikiuosi, pernelyg joje neužsigulės.

Pradarius „Eclipse“ dėžę pirmiausiai ištiko „wow“ efektas. Čia tiek visko... daug! Lapų lapai su įvairiais žetonais ir žymekliais (vien jų, jei gerai skaičiuoju, yra daugiau kaip 400), kuriuos išspausti iš tų lapų užtruko apie valandą. Daugiau kaip aštuonios dešimtys kosminių laivų figūrėlių ir dar keli šimtai medinių kubelių ir žymeklių.

"Eclipse" dėžėje - šimtai komponentų. Beje, visi išties puikios
kokybės
Skamba kosmiškai? Turbūt taip ir yra. Vis dėlto, visų žaidimo detalių parengimas vyko sklandžiai ir maloniai, nes komponentai pasižymi aukšta pagaminimo kokybe. Nors dėžėje nėra specialių skyrelių visoms skirtingoms detalėms susidėti ir akivaizdu, kad teks pirkti dar vieną smulkmenų dėžutę „Senukuose“, gamintojai bent jau pasirūpino užsegamais plastikiniais maišeliais komponentams. Malonų įspūdį paliko ir medžiaginiai maišeliai, naudojami paties žaidimo metu „atsitiktiniams“ žetonams traukti. Visko daug, bet viskas gerai – supranti, už ką moki pinigus.

Tiesa, po parengiamųjų darbų visas detales sudėjus atgal į dėžę, ji sunkiai beužsidarė. Laikau tai geru ženklu: vadinasi, bus progų kuo dažniau ją atsidaryti.

Kiti du kolekcijos naujiniai gerokai paprastesni ir kuklesni. Tačiau laiks nuo laiko įsigyju vieną kitą greitą ir nesudėtingą žaidimą, kuriuo galima sudominti ir užimti praktiškai bet kokią kompaniją. Taigi pirmoji iš šių mažųjų naujovių – kortų žaidimas „Nottingham“. Šiame 3-7 žaidėjų žaidime atliekame Notingemo šerifo padėjėjų vaidmenį ir padedame jam rinkti mokesčius, kartkartėmis apvogdami ar apiplėšdami savo kolegas. Apie šį kortų žaidimą girdėjau neblogų atsiliepimų, na, ir kūrėjas ‒ Uwe Rosenbergas, tas pats žmogus, kuris sukūrė garsiųjų „Agricola“, ‒ leidžia tikėtis neblogo žaidimo visai šeimai. Būtinai pasidalinsime įspūdžiais „Nottingham“ išbandę.

"Nottingham" dėžutės turinys: lenta, 8 vaikštukai, 110 kortelių
ir taisyklės. Yra ir lietuvių kalba.
Na, o trečiąjį papildymą gimtadieninio "šopingo" metu įsigijome parekomenduoti stalo žaidimų parduotuvės darbuotojo. „Bebrų gauja“ (2 - 6 žaidėjai) yra visiškai paprastas ir greitas kortų žaidimas, kurio metu „vadybiname“ pulkelį linksmų bebriukų traukdami ir mainydami kortas. Šį žaidimą jau spėjome ir išbandyti ‒ pirmieji įspūdžiai patys puikiausi. Žaidimas reikalauja įtempti atmintį, atidžiai sekti padėtį ant stalo ir kitų žaidėjų veiksmus, o pats procesas – greitas ir smagu. Manau, „Bebrų gauja“ bus tas žaidimas, kuris su mumis dažnai keliaus į visokias išvykas ir vakarėlius.

"Bebrų gauja" - taisyklės (taip pat ir lietuviškai), bloknotas
rezultatams rašytis bei 66 kortelės.
Taigi kolekcijos atnaujinimu esu visiškai patenkintas. Belieka išspręsti svarbų strateginį klausimą – kaip visa tai, ypač nemažą „Eclipse“ dėžę, sutalpinti jau ir taip gerokai braškančioje lentynoje...

Man atrodo, kad čia reikės padaryti rimtą reviziją ir su kai kuriomis dėžėmis
atsisveikinti...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą