2016 m. spalio 1 d., šeštadienis

Rugsėjo dažymai


Kelis rugsėjo vakarus ir savaitgalio rytus pavyko nugvelbti miniatiūrų dažymui. Šio mėnesio darbų derlius - kuklus, bet mielas širdžiai: trys miniatiūrų žaidimo "Warmachine" modeliai,
Pirmuosius du - lengvajį konstruktą Firefly ir kunigaikštį Alain Runewood dovanų gavau per savo pastarąjį gimtadienį, prieš metus. Taigi nors jų kol kas beveik ir nenaudoju mūšiuose, turėjau šiokią tokią ambiciją iki šio gimtadienio modelius nudažyti. Kas nori, tas gali!



Lengvasis warjackas Firefly iki šiol mūšiuose buvo naudojamas gana retai - ne tik mano armijoje, bet ir Cygnar frakcijos žaidėjų visame pasaulyje. Tačiau atnaujinus žaidimo taisykles ir modelio charakteristikas, šie "žibukai" kur kas dažniau suranda savo vietą ir paskirtį mūšio lauke. Nors paties konstrukto ginklai ir nėra patys galingiausi, jam naujai suteikta savybė erdvėje aplinkui save sustiprinti elektrinių ginklų (kuriais gausiai ginkluota Cygnar armija) žalą skatina žaidėjus leisti šį jacką į kovą ir padėti kitiems frakcijos kovotojams. Šiuo metu mano paties armijoje vyksta perginklavimas, t.y. kolekcijos plėtra, po kurios tikiuosi Firefly rimčiau išbandyti ir aš.



Archduke Alain Runewood buvo ir liko veikiau kitiems kovotojams talkinantis modelis, nors žiūrint į jo cahrakteristikas matyti, kad kunigaikštis turėtų būti gana grėsmingas artimoje kovoje. Bet šiaip Runewoodo paskirtis - įsakinėti kitiems daliniams ir padėti jiems judėti greičiau bei kautis smarkiau. Geriausiai šio modelio potencialas turėtų atsiskleisti jam kaunantis kartu su mano frakcijos Kalavijų riteriais (Sword Knights), kurių kol kas neturiu ir artimiausiu metu neplanuoju įsigyti ar naudoti. Todėl tikėtina, kad kunigaikščiui dar teks kurį laiką palūkėti savo šlovės valandos tiesiog puošiant lentyną.



Dažyti šią karmagės-stažuotojos miniatiūrą buvo tikras malonumas, ir figūrėlė tikrai matys daug veiksmo mano mūšiuose. Jaunieji karmagiai dar tik mokosi ir galiomis nė iš tolo neprilygsta iškiliems herojams bei armijų vedliams. Tačiau jie gali valdyti konstruktus ir sustiprinti juos fokusu, taip pat moka vieną-kitą naudingą burtą (Arcane Shield - damn yeah!). Pastarosiose batalijose, kuriose bandžiau šį modelį, stažuotoja pasirodydavo puikiai, tad labai tikėtina, kad ji lydės mano karmagius ir daugelyje ateities kovų.

Kalbant apie ateitį: kol kas nusprendžiau apsistoti ties karmagiu Coleman Stryker. Pirmoji, bazinė jo versija man labai patinka - paprastas, universalus ir efektyvus (ypač žaidžiant prieš "Warmachine", o ne "Hordes" armijas) generolas. Todėl tęsiu jo istoriją toliau ir pradedu dažyti antrąją Strykerio versiją, orientuotą labiau į artimą kovą. 

Mažiau susipažinusiems su "Warmachine" subtilybėmis paaiškinsiu - šio žaidimo centrinės figūros ir pagrindiniai herojai karmagiai turi po kelias savo versijas, vaizduojančias tą patį personažą skirtingais gyvenimo ir karjeros etapais. Mechanikos požiūriu, atskiros to paties herojaus versijos iš esmės yra visiškai  skirtingi modeliai. Tačiau jie išlaiko tam tikrų panašumų vienas į kitą, o svarbiausia - taip įdomiau. Jei patinka vienas kuris personažas, yra galimybė tyrinėti ir išbandyti skirtingus jo aspektus, taip žaidime atsiranda dar daugiau įvairovės.



Taigi Lord Commander Stryker - jau ant dažymo stalo, nugruntuotas ir paruoštas tepliojimui. Dalis jo naujosios kariuomenės - jau pakeliui iš barakų. Mieli priešininkai - orų prognozės šį rudenį žada gausias audras su žaibais ir kirčių kruša >:)

2 komentarai:

  1. Graziai padazyta, o ir aprasyma perskaiciau su malonumu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Marukai! Тęsim toliau. Tikiuosi, dienoms šaltėjant, o vakarams ilgėjant, progų paimti teptuką į rankas bus vis daugiau :)

      Panaikinti