2016 m. rugsėjo 10 d., šeštadienis

Vasaros dažymai


Jei vasarą ir sunkiau pavyko rasti laiko tinklaraščiui, tai prisėsti prie vienos-kitos miniatiūros padažymo suspėjau. Didžiausias pasiekimas - nudažyta miniatiūrų žaidimo "Malifaux" komanda - nekromantas Leveticus ir jo parankiniai.

Pagal žaidimo istoriją, senis Leveticus gyvena Malifaux mieste dėdamasis logistikos ir gelbėjimo operacijų ekspertu. Mažai kam žinoma, kad iš tiesų jį labiausiai domina magijos paslaptys, ir Leveticus yra vienas didžiausių šios srities bei mechanikos ekspertų. Be to, jis atrado būdą apgauti mirtį. Derindamas senovines nekromantijos paslaptis su šiuolaikinėmis žiniomis, Leveticus sugeba sugrįžti iš anapusinio pasaulio.

Leveticus. Dviejų lietuviškų centų monetą pridėjau, kad geriau
įsivaizduotumėte figūrėlės dydį

Žaidime jis veikia kaip galingas smogikas, kerais arba artimoje kovoje talžantis priešininkus ir vis mirštantis bei prisikeliantis ir grįžtantis į žaidimą kupinas jėgų bei pasiruošęs niokoti toliau. Paprastai senį į mūšio lauką lydi Alyce - mechanikė ir labai galinga šaulė.



Tam, kad grįžtų  į gyvenimą (t.y. žaidimo lentą), Leveticus būtina netoliese turėti kitas savo palydoves - tuščias paklydėles (hollow waifs, aš jas vadinu "tuštutėmis"). Norint visiškai eliminuoti nekromantą iš žaidimo, būtina naikinti šias mergiotes. Kol jos lentoje, senis niekada nebūna iš tikrųjų miręs...



Įdomu ir tai, kad nugalabijęs priešininką Leveticus gali iš jo palaikų tučtuojau prikelti nekro-mechaninę baidyklę (abomination). Žaidime tai nėra patys galingiausi ar pavojingiausi padarai, tačiau visada linksma ("mu-ha-ha-ha tipo" linksma) matyti priešininko veidą, kai jo turėtą modeliai žūsta ir prisikelia tokiomis šlykštynėmis.


Leveticus į mūšį paprastai lydi šitas padarėlis - Hodgepodge Effigy (nesiimsiu versti į lietuvių kalbą, "šiupininis atvaizdas" skamba kaip visiška nesąmonė). Magišku galių įkvėpta lėlė, lydinti ir remianti Malifaux meistrus kovoje. Žaidime Effigy gali priklausyti ne tik Leveticus gaujai, bet būtent su šiuo meistru ji veikia puikiai ir gali būti labai efektyvus modelis ant žaidimo stalo.



Sužaidęs kelis mūšius su Leveticus ir jo gauja, galiu pasakyti, kad tai nėra meistras, nuo kurio pradedančiajam žaidėjui rekomenduočiau pažintį su "Malifaux". Jo unikalią live-die-repeat žaidimo mechaniką reikia įsisavinti ir įvaldyti. Bet kol kas kiekvienas mūšis būna labai įdomus, ir pamažu atsiskleidžia visas mirtinas šio meistro potencialas. Jei viską darai teisingai, priešininkui skaudės. Labai.

Tad laukite kitų dažymų ir įspūdžių iš "Malifaux" mūšių laukų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą