2016 m. birželio 22 d., trečiadienis

Pasihobinėjimas Berlyne


Lankydamasis svečių šalių miestuose ir apibendrindamas kelionės įspūdžius, savęs paklausiu: ar norėčiau čia gyventi? Tokios refleksijos ėmiausi ir po kelionės į Berlyną, kur viešėjome su kolegomis. Įspūdžiai dvejopi, nes architektūros požiūriu Vokietijos sostinė nepasirodė įdomi (kas puikiai suprantama, įvertinant šio miesto istoriją). Tačiau atmosfera ir ore tvyrantis laisvumo pojūtis, tingus didmiesčio dūzgesys ir suvokimas, kad čia gali rasti bet ką, apie ką tik svajoji, suteikė išvykai malonų prieskonį. Galbūt taip, Berlynas būtų visai įdomi vieta pagyventi. Ir tikrai taip, apsilankyti TOKIAME hobio centre svajojau seniai.


Taigi, kai dar tik pradėjome ruoštis kelionei, nėriau į „Google“ ir susiradau ten štai šį adresą: http://www.shop.battlefield-berlin.de/ Ir koks džiaugsmas mane apėmė, kai sužinojau, kad mūsų viešbutis įsikūręs palyginti netoli šios parduotuvės. Tad šeštadienio rytą, kai dalis bendražygių ilsėjosi, o kita dalis pasklido po Berlyną porą valandų pasibastyti savarankiškai, mano kelias, suprantama, atvedė čia.

Tik šio hobio entuziastai supras jausmą, apimantį atidūrus hobio centre, kurio galinės sienos nesimato nuo įėjimo. Stendų stendai ir lentynų lentynos visokiausio gėrio – nuo dažų ir modeliavimo įrankių, miniatiūrų transportavimo įrangos iki, suprantama, pačių miniatiūrų. Čia yra visko.

Vaizdas įėjus pro duris. Kad pamatytum
hobio centro galinę sieną, reikia žiūronų...
Atgavęs kvapą po pirmojo įspūdžio, leidausi pasidairyti ir pasikalbėti su darbuotojais. Pastarieji pasirodė itin šnekūs ir malonūs. Pasak jų, šis hobio centras – didžiausia miniatiūrų žaidimų parduotuvė mieste. Truputį nustebino, kad, kaip teigė parduotuvės komanda, žaidžiančių šiuos žaidimus Berlyne nėra tiek, kiek galėtum tikėtis atsižvelgdamas į gyventojų skaičių (apie 3,5 milijono). Aktyviausi, kaip ir daug kur, „Warhammer 40 000“ entuziastai, šių, sako, į turnyrus susirenka per pusšimtį. Antras pagal populiarumą tradiciškai yra „Warmachine/Hordes“, o kitų žaidimų – „Flames of War“, „Infinity“, „Malifaux“ ir pan. žaidėjų bendruomenės nedidelės, apie 10 žmonių.

Kaip ir pridera tikram hobio centrui, jame - daug lentynų su
puikiai nudažytais modeliais
Ypač sužavėjo biustai. Šio hobio aspekto - tokių figūrų modeliavimo
ir dažymo dar nesu išbandęs.






Ir, žinoma, asortimentas - nuo dažų bei instrumentų...
...Infinity lentynos, kur ramiai gali palikti tris atlyginimus...

"Malifaux" - tiesa, čia radau ne viską, ko tikėjausi, bet...


...Iki štai tokių žavingų figūrėlių :)
„Malifaux“ bendruomenės atstovai tą rytą kaip tik rinkosi hobio centre vienai kitai partijai. Šnektelėjau su vyruku, kuris, kaip paaiškėjo, ir rūpinasi „Malifaux“ populiarinimu. Berlyniečių patirtis su šiuo žaidimu labai panaši, kaip ir Lietuvoje – vienu metu „Malifaux“ buvo gana populiarus, tačiau išleidus antrąjį taisyklių leidimą, susidomėjimas nuslūgo. Ne todėl, kad žaidimas suprastėjo – tiek mano, tiek kolegos iš Vokietijos nuomone, antrasis leidimas žaidimą kaip tik gerokai pagerino. Tiesiog žmonės patingėjo su žaidimu susipažinti iš naujo, tad jis liko nuošalyje. Ir dabar kažkam reikia imtis aktyvaus vaidmens bendruomenei prikelti bei plėsti.

Hobio centro užkulisiuose - keli stalai žaidimams

"Malifaux" grupės idėjinis lyderis ruošiasi partijai

Dalis (labai nedidelė) jo įspūdingos gremlinų kolekcijos
Kolega paaiškino ir kodėl apskritai aktyvių žaidėjų nėra tiek daug. Anot jo, berlyniečiai yra gana tingūs. Jeigu iki hobio centro žmogui reikia keliauti pusvalandį ar dar ilgiau, jis nesunkiai gali rasti priežasčių vizitą atidėti. Tai, ką patyriau susidūręs su kitais miesto gyventojais, ypač pardavėjais ir padavėjais, tik sustiprino įspūdį apie tai, kad šiame mieste „mañana“ požiūris juntamas gana stipriai.

Nežinau. Jei mano mieste veiktų toks hobio centras, lankyčiausi čia gana dažnai. O jeigu ir jūsų keliai ves pro Vokietijos sostinę ir turėsite atliekamą valandą, čia tikrai rekomenduoju užsukti.

Vos nepamiršau: mano kuklūs pirkinėliai. Patikėkite,
atsispirti "JAMAM VISKĄ" priepuoliui lengva nebuvo

3 komentarai: