2016 m. vasario 21 d., sekmadienis

Miniatiūrų žaidimai: tai kuris vis dėlto labiausiai tinka naujokams? III dalis: bendruomenė




Tečiasis kriterijus renkantis miniatiūrų žaidimą – atsakymas į klausimą, ar turėsite su kuo jį žaisti ir kaip dažnai. Dedame visus taškus ant "i" ir skelbiame verdiktą - kuris gi miniatiūrų žaidimas draugiškiausias naujokams.


Suskaičiavau per 2015 m. Lietuvoje organizuotus (man žinomus) turnyrus ir vidutinį jų dalyvių skaičių (remiantis turnyrų ataskaitomis – jos, kaip pastebėjau, ne po visų renginių pateikiamos).

Iš anksto atsiprašau, jei ką praleidau po gabalėlį rankiodamas duomenis iš Feisbuko ir Wargames.lt forumo, bet net ir su paklaida pozicijos gana aiškios:

Žaidimas
Turnyrai
Vidutiniškai dalyvių
Vieta
X-Wing
10
11
1
Warmachine
6
7,1
2
Infinity
2
9
3
Flames of War
1
10
4
Malifaux
1
3
5

"X-Wing" turnyras: kol skaičiavau, kiek jų vyko pernai, mažiausiai
vienas surengtas ir šiais metais. Nuotrauka iš

https://www.facebook.com/hobbyshop.lt/?fref=ts
"Infinity" pastaruoju metu taip pat atsigauna: nuotrauka iš šių
metų turnyro

TAIGI

Summa summarum: „Star Wars: X-Wing“ pirmauja pagal visus tris kriterijus: išlaidas, paprastumą ir aktyvumą. Tad jeigu susidomėjote miniatiūrų žaidimas ir svarstote, nuo ko pradėti, rekomendacija aiški.

Taip, galima svarstyti, ar „X-Wing“ apskritai adekvatu lyginti su „kitais“, „tradiciniais“ miniatiūrų žaidimais – čia juk viskas padažyta, nebelieka modeliavimo džiaugsmo ir kūrybos, čia gal apskritai labiau tiesiog stalo, o ne miniatiūrų žaidimas ir t.t.


Atmetu visus tokius padūsavimus: „X-Wing“ visais požiūriais yra pilnavertis karinis miniatiūrų žaidimas. Manęs rimtesnė pažintis su juo dar tik laukia, o tuo tarpu visus kitus kviečiu: susimildami skrajokite X-Wingų ir TIE naikintuvų flotilėmis, ir kas žino, gal kada susitiksime šio ar net kurio „tikro“ (na va, vis tiek išsprūdo J ) miniatiūrų mūšio lauke.

2 komentarai:

  1. tai kad nudažyti nėra gi minuso. kam nepatinka gali perdažyti, nieks draudžia.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nesakau, kad čia minusas - sakau, kad yra svarstymų, kiek X-Wing galima laikyti visaverčiu miniatiūrų žaidimu :) Bet čia jau atskira diskusija.

      Panaikinti