2015 m. gruodžio 1 d., antradienis

Lapkričio dažymai: II dalis

Ilgi ir tamsūs rudens šiokiadienių vakarai yra itin tinkamas laikas miniatiūroms dažyti. Sakau iš patirties, nes šis lapkritis mano hobiui buvo itin produktyvus - paskutiniąją jo savaitę spėjau užbaigti dar du "Infinity" modelius.


Šįkart - infiltracijos, žvalgybos ir kovos iš pasalų specialistai. Pirmasis - "Zero" dalinio hakeris. Su juo leidau sau šiek tiek pakvailioti ir pagyvinti "zero" šalmą.



Zero kovotojai, mano nuomone, žaidime yra vienas efektyviausių nomadų armijos dalinių. Ne, jie kumščiais negriauna sienų ir nedaužo tankų. Ir ne, juos ant stalo pamatęs varžovas paprastai neprileidžia į kelnes ir nenualpsta iš baimės. Bet už palyginti nedidelę kainą taškais mūšio lauke atsiranda modelis, pasižymintis ypatingu lankstumu - jis gali greitai atsidurti ten, kur labiausiai reikia, grasinti varžovui minomis ar ataka iš pasalų, o svarbiausia - vykdyti užduotis, numatytas daugelyje "Infinity" žaidimo scenarijų. Maža, lyginant su daugeliu kitų infiltratorių, "zero" vertė taškais be kita ko reiškia, kad tokio kovotojo praradimas greičiausiai nebus itin didelis nuostolis nomadų armijai. Tačiau daugelyje kovų, kur naudojau šiuos iš pažiūros gležnus infiltratorius, jie stebėtinai gerai išgyvendavo ir tapdavo tikru galvos skausmu varžovui.

Antrasis modelis - "Prowler", to paties nomadų laivo "Bakunin" slaptųjų operacijų ekspertas. 



Šio kario paskirtis gerokai konkretesnė - gadinti nervus varžovui, t.y. pulti ir naikinti jį iš pasalų. Iki šiol į "Prowlerius" žiūrėjau gana skeptiškai ir naudodavau juos itin retai. Lyginant su "zero", "pasalūnai" juda gerokai lėčiau. Nors ir pasižymi neblogomis kovinėmis charakteristikomis ir yra šiek tiek sunkiau šarvuoti, tačiau vis dar gana trapūs ir taškais brangesni kovotojai. 

Tačiau po pastarojo turnyro pažintį su jais pradėjau iš naujo. Suprantu, kad "Prowlerių" tikslas - nesivelti į ilgus susišaudymus, o greita ir tikslia ataka iškirsti varžovų dalinius, kurie patys suteikia tokią progą. O tada grįžti į kamufliažo teikiamą priedangą. Neretai po to varžovas meta dideles pajėgas (ir gaišta ėjimus), kad "pasalūną" sumedžiotų, suteikdamas erdvės kitiems mano daliniams vykdyti savo užduotis.



Taigi mano "Infinity" oponentai ką tik įgijo svarbios žvalgybinės informacijos, nes teisingai suprato, kad abu šiuos dalinius mano pajėgose nuo šiol matys gerokai dažniau. Bet siūlau per daug nesidžiaugti - dažymo eilėje rikiuojasi nemažai kitų modelių, kuriuos nekantrauju rimčiau išbandyti kovose.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą